Van der Boon Auto's Alphen B.V.

Met de auto naar Zweden, een aanrader!”

“Met de auto naar Zweden, een aanrader!”
Op pad met Sipke Bathoorn en zijn trouwe Subaru Outback

Zo’n twee keer per jaar rijdt hij naar Zweden. En ook voor een vakantie naar Polen stapt hij met gemak met het hele gezin in de auto. Sipke Bathoorn heeft al 332.000 kilometer op de teller van zijn Subaru Outback staan. En hij rijdt sowieso door tot de 500.000. “Dat moet deze stevige bak makkelijk halen, daar ben ik van overtuigd.”

Broer in het buitenland
Als je broer naar het buitenland verhuist, is dat even slikken. Helemaal als het niet naar een van onze buurlanden is, maar naar Zweden. Sipke Bathoorn heeft dit echter nooit als een grote afstand ervaren. “Ik hoor vaak dat mensen het ver vinden klinken, maar dat valt reuze mee. Het is zo’n tien uur rijden, dus we zijn maar een dag onderweg. In het Duitse Puttgarden pakken we de boot naar Denemarken, een mooie tocht van een uurtje. Als we thuis rond vijf à zes uur ’s ochtends vertrekken, zijn we om een uur of vier in Zweden. Mijn broer woont in het zuiden, dat scheelt.

De ideale reiswagen
We proberen deze trip twee keer per jaar te maken. Mijn vrouw , ik en onze twee kinderen zien het echt als een uitje. Het is heel fijn om op familiebezoek te gaan en de reis ernaartoe is prachtig. Het is dan ook wel echt goed toeven in onze auto. We hebben heel veel ruimte voor onze spullen in de ruime achterbak en de beenruimte is ideaal, ook voor de kids achterin. Hier hebben we de Outback dan ook wel op uitgezocht. Mijn broer heeft de Forester en was daarover altijd erg te spreken. Na een Ford, een Suzuki, een Opel en een BMW te hebben gereden, wist ik daarom al snel dat ik voor een Subaru zou gaan. Het werd voor ons de Outback, omdat deze net wat groter is dan de Forester. Met een koffer op het dak heb je helemáál ruimte te over.”

Subaru Outback

Op zoek naar de gravelweggetjes
Sipke pakt niet snel het vliegtuig. Ook voor een vakantie naar Polen kiest hij de auto. “Dat gaat gewoon zo makkelijk. Ik hou ervan om met mijn gezin op pad te gaan, zowel in Nederland als daarbuiten. Dat ik daarvoor de ideale reiswagen heb uitgezocht, wist ik bij de aanschaf natuurlijk nog niet 100% zeker. Maar dat is nu, bijna vijf jaar later, zeker wel gebleken! Niet alleen de ruimte is ontzettend fijn, het is voor mij ook erg belangrijk dat de auto stabiel rijdt als het niet op asfalt is. Ik vind het leuk om offroad te rijden, dat zoek ik altijd wel een beetje op. En in Zweden heb je tussen dorpjes ook veel gravelweggetjes van een auto breed, dus dat de Outback een wat hogere wegligging heeft, is ook wel erg fijn. Heerlijk toch, dat ik daar in mijn éigen auto overheen kan rijden en kan genieten van de prachtige Zweedse natuur. ”

Een auto als anker
Avontuur, Sipke houdt er wel van. Hij is niet voor niets actief in de scouting in Nederland. “Die auto van mij komt daarbij heel goed van pas. Eens per jaar gaan we op kamp en het weer zit dan niet altijd mee. Het waaide een keer zó hard, dat de tent dreigde weg te waaien. Ik heb ‘m toen met één kant aan mijn Outback vastgezet, zodat de tent stevig bleef staan. Ideaal hoe die trouwe wagen van mij als anker fungeerde! Een auto waar je zowel rijdend als stilstaand op kunt bouwen, daar heb je wat aan. Mijn volgende auto wordt weer een Subaru Outback, daar is geen twijfel over mogelijk.


Net als Sipke ook het rijgemak van de Subaru Outback ervaren? Maak nu een afspraak voor een proefrit bij een dealer bij u in de buurt.

Meer lezen?

Zo maakt u de beste proefrit

Veilig de weg op in de herfst: 5 tips

Autojournalist Werner Budding op pad met de Subaru Outback

Prijswinnaar op pad met de Subaru Outback

Tips & Tricks: Friesland met de Outback

AutoWeek: Het daglicht achterna met de Outback